PAZAR ALANINA HES KODU ŞARTI

Mart 08, 2021
PAZAR ALANINA HES KODU ŞARTI

Niksar Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla pazar yeri girişlerinde HES kodu bildirilmesi zorunlu hale getirildi.

Niksar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler pazara gelen vatandaşların maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmelerini istedi, HES kodu sorgulamalarını yaptı. Kodu olmayanlara Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Hayat Eve Sığar mobil uygulaması ve e-Devlet üzerinden kod alarak yardımcı oldu.

“ZORUNLU OLMADIKÇA EVDEN ÇIKMAYIN”

Alınan tedbirlerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “İlçemizde artan vaka sayılarının bilincinde olan kıymetli hemşehrilerimden zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını ve izole bir şekilde evlerinde kalmalarını rica ediyorum” diyerek geçtiğimiz uygulamaya alınan yeni tedbirlerle birlikte artan vaka sayılarının yeniden inişe geçmesini umut etiklerini söyledi.