NİKSAR OSB’YE ARITMA TESİSİ İLE GES KURULUYOR

Nisan 16, 2021
NİKSAR OSB’YE ARITMA TESİSİ İLE GES KURULUYOR

Niksar Kaymakamı İlhami Doğan ve Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan tarafından “Niksar OSB Evsel Atıksularına Yönelik Yenilebilir Enerji Destekli Arıtma Sistemi” projesi için sözleşmeler imzalandı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı 2020 yılı teklif çağrısı kapsamında hazırlanan ve OKA tarafından kabul edilen “Niksar OSB Evsel Atıksularına Yönelik Yenilebilir Enerji Destekli Arıtma Sistemi” projesi için imza töreni düzenlendi.

Niksar Kaymakamı İlhami Doğan ve Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan tarafından imzalanan sözleşme ile “Niksar OSB Evsel Atıksularına Yönelik Yenilebilir Enerji Destekli Arıtma Sistemi” projesinin uygulama çalışmalarına başlanacak. Proje ile; OSB içinde bulunan işletmelerin evsel nitelikli atıklarının proje dahilinde yapılacak arıtma tesisinde toplanarak doğamıza zarar vermesini önlenmesi ve kurulacak arıtma tesisinin enerjisini 50 Kw’lık Şebeke Bağlantılı Güneş Enerji Santrali Sistemi ile sağlanması planlanıyor.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “Niksar Organize Sanayi Bölgemiz için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı 2020 yılı teklif çağrısı kapsamında hazırladığımız ve OKA tarafından kabul edilen “Niksar OSB Evsel Atıksularına Yönelik Yenilebilir Enerji Destekli Arıtma Sistemi” projemizin sözleşmesini Kaymakamımız sayın İlhami Doğan ile birlikte imzaladık. Maliyeti 2,5 Milyon TL olan ve içerisinde Biyolojik Diskli Arıtma Tesisi ve Güneş Enerjili Elektrik Üretim Tesisi bulunan projemiz şimdiden hayırlı olsun” dedi.