NİKSAR BELEDİYESİNDE KİŞİSEL VERİLER KORUMA ALTINDA

Temmuz 29, 2021
NİKSAR BELEDİYESİNDE KİŞİSEL VERİLER KORUMA ALTINDA

Niksar Belediyesi'nde, "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" konusunda farkındalık yaratmak amacı ile belediye personeli için hizmet içi eğitim gerçekleştirildi.

Hızla gelişen dijital dünyaya uyum sağlayabilmek için “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Farkındalık Eğitimi” düzenleyen Niksar Belediyesi kişisel veri kanunları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Eğitimde, özel hayatın gizliliği başta olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin işlenmesinde uyulması gereken usul ve esaslar hakkında belediye içinde farkındalığın oluşturulması ve bu bilincin vatandaşa verilen hizmetlerde yaygın bir şekilde uygulanması hedeflendi.

Gerçekleştirilen eğitim programında belediye personeline, Kişisel Verinin tanımı, verilerin neden korunması gerektiği, Kişisel Veri Kanunu ve çevre yasal düzenlemeler, Kanunda yer alan aktörler, Veri Sahibinin Hakları, Cezai Sorumluluk, KVKK Uyumu için gerekli teknik ve idari tedbirler ve Uyumluluk için yapılması gereken teknolojik ve idari geliştirmeler konuları anlatıldı.

Niksar Belediyesi Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Farkındalık Eğitimi Toplam Kalite Yönetimi Sorumlusu Bartu Bozdemir ve İtimat Global Kurumsal Ağ Yönetimi A.Ş ' nin İnsan Kaynakları Danışmanı Filiz Erboğa tarafından gerçekleştirildi.