HACI BEKTAŞ-I VAKFINDA MUHARREM AYI ETKİNLİĞİ

Ekim 03, 2017

Niksar Hacı Bektaş-ı Veli Eğitim ve Kültür Vakfı'nda Muharrem ayı dolayısı ile Aşure günü ve Muharrem ayı Kurban etkinliği yapıldı.

Düzenlenen programa Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Niksar İlçe Emniyet Müdür Vekili Bilal Kürşat Kılıçarslan ile daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan program öncesinde etkinliğe katılım sağlayan hemşehrilerinin muharrem ayını kutladı.

Niksar Hacı Bektaş-ı Veli Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Doğan burada yaptığı konuşmada; "Değerli canlar; Hicri yılınızı, Muharrem ayınızı ve aşure gününüzü tebrik ediyorum. Vakfımızın düzenlemiş olduğu aşure ve kurban yemeğine hoş geldiniz. Aşure günü olarak kutlanan bu ayda inancımıza göre pek çok mucizeler gerçekleşmiştir. Hz. Adem'in tövbesinin kabulü, Hz. İbrahim'in Nemrut'un ateşinden kurtulması, Hz. Musa'nın kızıl denizi yararak Firavun'un ordusundan kurtulması, Hz. Yusuf'un atıldığı kuyudan çıkarılması, Hz. İsa'nın doğumu ve semaya yükselmesi, Hz. Yunus'un balığın karnından kurtulması, Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması sonrası karaya oturması gibi on mucize bu günde gerçekleşmiştir. İnsanlığın ikinci varoluşu olan bu günü Alevi'si ve Sünni'si aşure yaparak yad etmektedir. Aşure gününün bu manevi güzelliklerinin yanı sıra kerbela karanlığının sıkıntısı da göğüslerimize karabasan gibi çökmektedir. Bu günlerin barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye olan inancımızın artması temennisiyle, Muharrem ayınızı tebrik eder, aşure tadında geçmesini dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan aşureler ve yemekler ikram edildi.

Haber Galerisi