ZABITA EKİPLERİNDEN KALDIRIM DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Ekim 09, 2017

Niksar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, araçlarını kaldırımlara usulsüz park eden otomobil sürücülerine karşı denetimleri aralıksız olarak sürüyor.
Kaldırımlara park eden araçlar yayaların da tepkisine neden oluyor. Çok sayıda vatandaş kaldırımlara park eden otomobillerin fotoğrafını çekerek yada 153 Zabıta Hattı vasıtasıyla belediyeye şikayetlerini bildiriyor.
Niksar Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada kaldırımlara usulsüz park eden araçların sürücülerine ilgili yasa gereği cezai işlem uyguladıklarını belirtildi. Açıklamada, gündüz ve gece zabıta ekiplerinin usulsüz parklara karşı denetim yaptıklarını belirten; “Kaldırımlara park eden araç sürücüleri yayaların yürüme hakkını engellediği gibi can güvenliği sorununu da ortaya çıkartıyor. Bu tür araçlar kaldırımlarda hiçbir geçiş yeri bırakmıyor. Yaya doğal olarak caddeye inmek zorunda kalıyor. Bunun için araçlarını kaldırımlara park eden sürücüleri duyarlı olmaya davet ediyoruz” denildi.

Haber Galerisi