“ABD’NİN ALMIŞ OLDUĞU KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR”

Aralık 07, 2017

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, ABD Başkanı Donald Trump’ın dün gece yaptığı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı açıklamayı büyük bir talihsizlik olduğunu belirterek, alınan bu yanlı kararı Müslümanlar olarak tanımayacaklarını söyledi.
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, ABD Başkanı Donald Trump’ın dün gece yaptığı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı açıklamayı kınadı. Başkan Özcan konuşmasında; “Bu işgalin protesto edilmesi için tüm halkımızın sosyal medya araçlarıyla ve tüm imkanlarıyla gündemde tutmanın bir Müslüman olarak sorumluluğumuz olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan yaptığı açıklamada; “ABD Başkanı Donald Trump’ın dün gece yaptığı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı talihsiz açıklamayı esefle izledik. Açıklamanın ardından İslam aleminin haklı tepkilerini hep beraber takip ediyor ve izliyoruz. Bizlerde bu manada ABD’nin bu şekilde dayatmasıyla Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmadığını, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu her platformda söyleyeceğiz. Kudüs birçok medeniyete beşiklik yapmış, tüm Müslümanlar için kutsal bir mabettir. Kudüs’ü ve Filistin’i savunmakta tüm Müslümanların bir görevi ve imanımızın da bir ölçüsüdür diye düşünüyorum. Mekke Allah’u Teâlâ’nın haremi, Medine Hz. Muhammed (S.A.V.)’nın haremi ve Kudüs’te tüm Müslüman aleminin haremidir. Ümmetin haremine el uzatanların mutlaka birgün o elleri Allah’ın izni ile kırılacaktır. Bizler için kutsal olan Peygamber efendimizin miraca yükseldiği bu kutsal beldeyi, 50 yıllık bir süreç içerisinde aşama aşama bu noktaya getirenleri birgün mutlaka Allah-u Teâla’nında kutsal kitabımızda da vadettiği gibi sonları yakın olacaktır. Ancak bu süreç içerisinde yapılmış olan haksızlığın ve bu işgalin protesto edilmesi için tüm halkımızın sosyal medya araçlarıyla ve tüm imkanlarıyla sürekli gündemde tutmaları çok önemlidir. Yapılanlar uluslararası hukuka ve birleşmiş milletler kararlarına da aykırıdır. Tekraren ifade etmek istiyorum ki, ABD’nin almış olduğu bu karar yok hükmündedir. Hiçbir Müslüman ülke tarafından bu karar tanınmayacak ve kabul edilmeyecektir. Sadece Müslümanlar değil, buranın Müslümanların mabeti ve ilk kıblegahı olduğu bilen dünyada ki diğer devletlerinde bu zulme evet demeyeceklerini ve ABD’nin yanlı olarak açıkladığı bu kararı kabul etmeyeceklerini görüyor ve umut ediyoruz. Bir ülkenin tüm insanlığa etki edecek bu kararı vermeye hakkının olmadığını uluslararası hukuk ortaya koyuyor. Bizler Müslümanlar olarak Kudüs’ün savunulması ve artık 50 yıllık uykudan uyanılarak tüm Müslümanların tevhidini, vahdetini ve birleşmesini sağlamak zorundayız. Bizlere düşen tüm Niksarlılar olarak sosyal medya araçlarıyla ve tüm imkanlarıyla gündemde tutmanın bir Müslüman olarak sorumluluğumuz olduğunu ifade etmek istiyorum. Asla bu siyonist hainler emellerine ulaşamayacaklar ve bunun için çalışan İsrail devleti bunun bedelini ödeyecektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber Galerisi