BAŞKAN ÖZCAN’DAN NİKSARLI HANIMLARA BÜYÜK SÜRPRİZ

Mart 07, 2018
BAŞKAN ÖZCAN’DAN NİKSARLI HANIMLARA BÜYÜK SÜRPRİZ

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Niksarlı bayanlar için tasarladıkları Baş Tacı Yaşam Merkezi’nin açılışını düzenleyeceklerini belirtti.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle mesaj yayınladı. Başkan Özcan mesajında;“Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler. Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. Okuma oranlarını artırmalı; sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çıkmalarını sağlamalı ve siyasette onlara daha çok alan açmalıyız.

Tüm bunlarla beraber, kadına yönelik şiddetin artık bir son bulması için tüm toplum kesimleri olarak daha duyarlı olmalıyız.  Çünkü Türkiye'de ve dünyada kanayan bir yaradır kadına şiddet. Kadına kalkan el iflah olmaz. Annesine, eşine, kız kardeşine, kızına şiddet uygulayan bir ruhun iflas ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bizim medeniyet değerlerimize göre kadın kutsal bir varlıktır. Peygamber Efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur.’ Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir.

BAŞ TACI YAŞAM MERKEZİMİZİ TÜM HANIM KARDEŞLERİMİZE HEDİYE EDİYORUZ

Bizlerin de yerel yönetimler olarak, kadınları desteklemek gibi bir görevi ve sorumluluğu vardır. Niksar Belediyesi olarak, kadınlarımıza yönelik hizmetlerimizi bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da artırarak sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum. Niksar Belediyemizce hanım kardeşlerimizin çeşitli sanat dalları ile el becerilerini, damak tadı kültürümüzü lezzet atölyesiyle buluşturup hünerlerini, diğer kurslarımızla yeteneklerini sergileyebilecekleri ve etkinlikleri ile bahçesinde, keyifli anlar geçirebilecekleri Baş Tacı Yaşam Merkezimizi Dünya Kadınlar Günü olan 8 Mart 2018 Perşembe günü saat 13.00’da açılışını gerçekleştiriyoruz. Belediye Binamız yanında bulunan Baş Tacı Yaşam Merkezimizin açılışına tüm halkımız davetlidir. Bu vesileyle Türkiyemizin ve dünya üzerindeki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”