22. ULUSLAR ARASI TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLLERİ TÖRENİ

Mart 22, 2018
22. ULUSLAR ARASI TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLLERİ TÖRENİ

Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ve Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Vali Dr. Ömer Toraman’ı makamında ziyaret ederek, Niksar’da yapılacak olan Türk Dünyası Hizmet Ödülleri töreni ile ilgili bilgiler verdi.
22. Uluslararası Türk Dünyası Hizmet Ödülleri töreninin Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) işbirliği ile 4-5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde Niksar’da yapılacağı belirtildi.
Etkinlikler kapsamında 26 Nisan 2018 Perşembe günü Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Niksar’ı Tanımak Gerek” adlı proje kapsamında Niksar Türküleri konulu “Niksar’ın Sesi Niksar’ın Sözü” liseler arası ses yarışması, 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü yine “Niksar’ı Tanımak Gerek” adlı proje kapsamında Niksar konulu şiir, kompozisyon, resim, müzik ve bilgi yarışması, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü Niksar İlçe Müftülüğü tarafından Danişmendli Devletinin Kurucusu, Niksar’ın Fatihi Melik Ahmet Danişmend Gazi hazretleri, Türk Büyükleri ve tüm şehitlerimiz adına mevlid-i şerif okutulması, 4 Mayıs 2018 Cuma günü Niksar Konulu Resim Sergisi, aynı gün Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri Töreni düzenlenecek.
Ayrıca 4 Mayıs 2018 Cuma günü Mehteran Yürüyüşü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Konseri yapılacak.