CAHİT KÜLEBİ IX. MEMLEKETİME BAKIŞ ŞİİR YARIŞMASI-2018

Nisan 06, 2018
CAHİT KÜLEBİ IX. MEMLEKETİME BAKIŞ ŞİİR YARIŞMASI-2018

Niksar Belediyesi - Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği işbirliği ile 2018 yılında Türk Edebiyatı’nın mümtaz şahsiyetlerinden Yurt Şairi Cahit KÜLEBİ anısına “ Cahit KÜLEBİ IX. Memleketimize Bakış Şiir Yarışması” düzenlenmiştir.

ÖDÜLLER:
Birinci: 3000 TL
İkinci: 2000 TL
Üçüncü: 1000 TL

Mansiyon  (İki kişi): Yarım altın

Jüri Özel Ödülü: Yarım altın

YARIŞMA ŞARTNAMESİ
1.Yarışmanın konusu, Yurt Şairi “Cahit KÜLEBİ’nin şiirlerinin ışığında Memleket Sevgisi”dir.
2.Yarışmacılar en fazla bir şiirle yarışmaya katılabilirler.
3.Daha önce bu alanda yapılan ilk sekiz yarışmada dereceye girerek ödül alanlar bu yarışmaya katılamazlar.
4.Gönderilen şiirler daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış ve yayınlanmamış olmalı ve iki sayfayı geçmemelidir.
5. Şiirler bilgisayar çıktısı ile ikişer nüsha halinde, altına rumuz yazılarak ayrı bir zarfa konulacaktır. Yarışmacının kısa biyografisi, adresi, telefon numarası ve varsa elektronik posta adresi yazılarak ayrı bir zarfa konulacaktır. İki zarf daha büyük bir zarfa konulup üzerine rumuz da yazılarak gönderilecektir.
6.Eserler elden veya posta, kargo ile Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Posta Kutusu:6 TOKAT adresine gönderilecektir. (Elden teslim için Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği GOP Bulvarı Bulvar İş Hanı No:198 Kat:2 TOKAT)
7. Yarışmaya son katılım tarihi 6 Ağustos 2018’dir.
8.Yarışma sonucu 24 Eylül 2018 tarihinde basında, ilgili kurum ve kuruluşların internet sitelerinde ilan edilecektir.
9. Ödüller, tarihi ilerde açıklanacak olan “Niksar Kültür Sanat ve Ceviz Festivali Etkinliklerinde” verilecektir.

JÜRİ
Prof. Dr. Nurullah ÇETİN  Ankara Üniversitesi D.T.C.F.Türk Dili ve Edebiyatı Böl. Öğretim Üyesi
Yahya AKENGİN: Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı Başkanı
Özdilek ÖZCAN-Niksar Belediye Başkanı
Ali KÜLEBİ: Strateji Uzmanı, Cahit KÜLEBİ’nin oğlu.
Mehmet Nuri PARMAKSIZ: İLESAM Başkanı

Ayhan NASUHBEYOĞLU –Şair-Emekli Vali

Bestami YAZGAN-Şair-Yazar

Sündüs AKÇA -Eğitimci-Şair
Nihat AYMAK -Eğitimci-Şair
İLETİŞİM:
Niksar Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Telefon:0 356 527 81 51
Tokat Şairler ve Yazarlar Der. Bşk. Hasan Akar: 05335571654
Özdilek ÖZCAN/Niksar Belediye Başkanı
Hasan AKAR /Tokat Şairler ve Yaz. Der. Bşk.