BAŞKAN ÖZCAN DÖRT YILIN HESABINI VERDİ

Nisan 28, 2018
BAŞKAN ÖZCAN DÖRT YILIN HESABINI VERDİ

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan "Dört Yılın Hesabı" programında, göreve geldiği günden bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları Niksar halkı ile paylaştı. Başkan Özcan, "4 yılda 159 projemizin 127 tanesini tamamladık” dedi.

Geçen sene "Üç Yılın Hesabı" programı ile halkı bilgilendiren Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, bu yıl geleneği bozmadan "Dört Yılın Hesabı" programı ile Niksar halkının karşısına çıktı. Niksar Belediyesi Düğün Sarayında düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Dömezoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan, göreve gelmesinden bu yana Niksar'a yapılanlardan bahsederek vatandaşlara 'Dört Yılın Hesabı'nı verdi. Başkan Özcan programda yaptığı konuşmada; 2018 yılında da vaat ettikleri projeleri birer birer hayata geçireceklerini kaydetti.

Slayt gösterisi ile tamamlanan projelerini hemşehrileri ile paylaşan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, dört yılda projelerinin yüzde 80'ini tamamladığını belirtti. Başkan Özcan yaptığı açıklamada, “Dört yıldır siz saygıdeğer hemşehrilerime hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Allah'ım güç verdiği sürece de bu hizmetleri katlayarak daha yaşanılabilir bir Niksar için çalışacağız. Bugün itibariyle projelerimizin 80'ini tamamlamış bulunmaktayız. Bilindiği üzere seçim bildirgemizde 101 projemiz bulunuyordu. Bizler bu 101 projelerin 159 projeye çıkardık. 159 projemizin şu anda 127 tanesini tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah ilerleyen dönemlerde bu sayıyı daha aşağılara çekerek, bütün projelerimizi tamamlayacağız” diye konuştu.

“2 DÖNEMDE YAPILAN İŞLERİ 4 YILDA 2’YE KATLADIK”

2004-2009 ve 2009 – 2014 yıllarında yapılan hizmetleri ele alan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, bu iki dönemde yapılan yol parke, kanalizasyon, doğalgaz hattı çalışmalarının toplamının üzerinde grafik çizdiklerini söyleyerek, asfalt ve su hattı çalışmalarında da geçen yıla oranla yüksek bir grafik çizeceklerini söyledi.

“AYVAZ İŞLETMEMİZDE BU YILKİ CİRO HEDEFİMİZ 16 MİLYON TL ”

Göreve geldiği 2014 senesinde zarar eden bir fabrika bulduklarını belirten Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “Artık Ayvaz İşletmemiz ilçemize katkı sağlayacak duruma geldi. Geçtiğimiz yıllarda kötü bir grafik çizen fabrikamız yaptığımız yatırımlar ile adeta yeniden doğdu. Şu anda 80'e yakın Türkiye çapında bayimiz bulunuyor. Bu yıl işletmemizde ciro hedefimiz 16 Milyon TL’dir.  Fabrikamıza yaptığımız yatırımlar yerini buldu. Artık ilçemize hizmette bizlere kaynak üreten bir işletmemiz var.” dedi.

“BU YIL VAAD ETTİĞİMİZ DİĞER PROJELERİ DE UYGULAYACAĞIZ”

2018 yılında yapmayı planladıkları projelerden bahseden Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “2018 yılında uygulamayı planladığımız projelerimizin toplam bedeli 365.612.000,00 TL'dir. Bu projelerimiz; Kentsel Dönüşüm Projeleri, Sanayi Sitesi Giriş Kapısı Projesi, Kentpark Giriş Kapısı Projesi, Çöp Transfer İstasyonu, Ayvaz Parkı Yenileme Projesi, Çanakçı Çayı İçme Suyu Göleti Projesi, Melikgazi Haziresi Mezar Taşları Yayını, Danişmendname 5. Baskı Kültür Yayını, Şehir Otogarı Projesi, Şehir Kapısı Projesi, 22 Adet Spor Sahası Projesi, Ayvaz Su Müzesi Projesi, Yağıbasan Medresesi Panoramik Müze Projesi, Niksar Kalesi Restorasyon Projesi, Çamiçi Yaylası İçme Suyu Ve Kanalizasyon Projesi, Niksar Kale Giriş Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Mezarlık Bilgi Sistemi Projesi, Kent Yatırım Mastır Planının Hazırlanması Projesi, Coğrafi İşaret Tescili İle Şehir Değerlerinin Korunması Projesi, Niksar Kalesi Jeoradar/Jeofizik  Yöntemlerle Araştırılması Projesi, Orta Çarşı Aydınlatma Projesi, Niksar Kalesi Aydınlatma Projesi, Danişmendliler ve Danişmend Gazinin Hayatı Konulu Kültür Yayını, Hacı Çabuk Türbesi Restitüsyon Projesi, Üst Geçit Projeleri, Sürdürülebilir Yerel Kalkınma İçin Entegre Su Projesi, Enerji Üretim Tesisi, Kelkit Havzası Kültür Rotaları Projesi ve Seracılık Ve Fidancılığın Geliştirilmesi Projesi”

Bu projelerimizin bedeli olan 365.612.000,00 TL’nin büyük kısmını Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Sürdürülebilir Yerel Kalkınma İçin Entegre Su Projesi oluşturmaktadır. Bedel olan rakamın belediye katkısı ise sadece 57.659.500,00 TL’dir. Geri kalan kısımda ise kaynaklarımız mevcuttur. Her zaman üreten bir belediye olduk.

“DÖRT YILDA İLÇEMİZE 123.239.627,86 TL’LİK PROJE UYGULADIK”

Mali veriler hakkında Niksarlı vatandaşlara bilgiler veren Belediye Başkanı Özdilek Özcan açıklamasını şöyle tamamladı: “Şeffaf belediyecilik anlayışı ile belediyemiz mali verilerini siz saygıdeğer hemşehrilerim ile paylaşıyorum. Bizler görevi devraldığımız zaman belediyemizin toplam borcu 20 milyon 782 bin 889 TL idi. Bugün itibari ile de belediyemiz toplam borcu 33 milyon 834 bin 678 TL'dir. Yani dört yılda toplam 13 Milyon 051 Bin 789 TL borcumuz artmış. Bu hizmet ölçüsü değildir. Maddiyat ile hizmet ölçülmez. Bu rakamlara karşılık dört yılda Niksar'a yapmış olduğumuz hizmetler 123 milyon 239 bin 86 TL'dir. Rakamlar gösteriyor ki yapmış olduğumuz hizmetlere hamdolsun kaynak bulmuşuz” şeklinde konuştu.