“TARİHTE VE KÜLTÜRÜMÜZDE NİKSAR” ADLI PANEL DÜZENLENDİ

Mayıs 05, 2018
“TARİHTE VE KÜLTÜRÜMÜZDE NİKSAR” ADLI PANEL DÜZENLENDİ
  1. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri kapsamında “Tarihte ve Kültürümüzde Niksar” adlı panel düzenlendi.
  2. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödüllerine ev sahipliği yapan Niksar’da “Tarihte ve Kültürümüzde Niksar” adlı panel düzenlendi. Vakıf İş Merkezinde düzenlenen panele Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Tokat Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Devlet Eski Bakanı Metin Gürdere, Reşadiye kaymakamı Berker Çırak, TOŞAYAD Başkanı Hasan Akar ile çok sayıda şair yazar ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen panelde GOP. Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alparslan Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akar, Eski Devlet Bakanı Metin Gürdere, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Uzmanı Bekir Yeğnidemir, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Mimar Sinan Üniverstesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ve 19 Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, Niksar’ın tarihi hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

Düzenlenen panelin ardından Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ve Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya panelistlere hediye takdiminde bulundular.