ANKARA TÜRK DÜNYASI MÜZİK TOPLULUĞU KONSER VERDİ

Mayıs 05, 2018
ANKARA TÜRK DÜNYASI MÜZİK TOPLULUĞU KONSER VERDİ

Niksar’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Sanat Yönetmeni İrfan Gürdal yönetiminde unutulmaz bir gece yaşattı, konseri izlemeye gelenler adeta büyülendi.

Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediyesi, Türk-İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Dünyası Yazarlar Ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) işbirliği ile düzenlenen ’22. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri’  töreni kapsamında  Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu konseri, Niksar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Dünyada Türkçe konuşulan bütün bölgelerin geleneksel müziklerini yurtiçi ve uluslararası platformlarda tanıtmayı amaçlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Sanat Yönetmeni İrfan Gürdal yönetiminde unutulmaz bir gece yaşattı, konseri izlemeye gelenler adeta büyülendi.

Etkinlikte, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Uygur, Çuvaşistan, Hakasya, Saha-Yakutistan, Tıva, Tataristan, Azerbaycan, Karaçay, Kırım, Gagauzya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kerkük, Bosna-Hersek, Makedonya gibi Türk dünyası ülkelerden eserler seslendirildi.

Konserin ardından Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Sanat Yönetmeni İrfan Gürdal’a Niksar sandığı takdim etti.