ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Mayıs 08, 2018
ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Niksar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından Dr. İsmet Sakarya Ortaokulu, TOKİ Ulucan Ortaokulu ve Niksar Ortaokulu öğrencilerine atıklar ve geri dönüşüm konuları ile ilgili eğitim verildi. Kurs sonrasında ise öğrencilere çiçek tohumlu kalem hediye edildi.

Çocuklarda çevre bilincinin oluşturulması ve gelecekte geri dönüşüm konusunda duyarlılık yaratılmasının hedeflendiği eğitim projesi kapsamında, şehir merkezindeki tüm ortaokullarda 6. sınıf öğrencilerine Niksar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından eğitimler veriliyor.

Niksar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Biriminden yapılan açıklamada, eğitimlerde öğrencilere atık piller, atık bitkisel yağlar, elektronik atıklar ve ambalaj atıklarının geri dönüşümleri konusunda bilgiler verileceği belirtilerek, “Erken yaşta çevre bilincini oluşturmak ve bu kavramı içselleştirip, ilerleyen dönemlerde de çocukların bunu hayatlarının bir parçası haline getirmelerini sağlamak amacıyla yapılan eğitimlerde, eğlenceli ve eğitici videolarla da sunumlar daha öğretici hale getiriliyor. Ayrıca okullara ambalaj atığı kutusu, kağıt, karton ve atık pil kutuları bırakılarak çocukların geri dönüşüme katkı yapmaları sağlanarak, ailelerini de bu konuda bilinçlendirme ve evlerinde de atıkları ayrıştırma sözü alınıyor” denildi.

Kurs bitiminin ardından öğrencilere çiçek tohumlu kalem ve broşürler hediye edildi.