ENTEGRE SU İÇİN NİHAİ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mayıs 17, 2018
ENTEGRE SU İÇİN NİHAİ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Niksar’da AB IPA fonuyla yaklaşık 38 milyon euro maliyeti olan 'Entegre Su Projesi'nde nihai toplantı gerçekleştirildi.

Niksar Belediyesi tarafından geliştirilen proje kapsamında AB IPA fonuyla yaklaşık 38 milyon Euro maliyeti olan 'Entegre Su Projesi' 2018 yılı sonunda başlayacak. İlçenin geleceği olan Entegre Su Projesini hayata geçirmek için 2014 yılından bu güne kadar mücadele verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu uzmanları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yatırım Dairesi Başkanlığı teknik yetkilileri ve müşavir firma yetkilileri ile Entegre Su Projesi için nihai toplantımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirdik. Yaklaşık 38 Milyon euroluk bir bedeli olan projemizin kaynağı ise yüzde 85 AB hibesi, yüzde 6 bakanlık ve yüzde 9'u iller bankası marifeti ile gerçekleştiriyoruz. Bu yıl hayata geçirmeyi planladığımız projemiz ilçemize şimdiden hayırlı olsun” dedi.