YARALI KÖPEĞE NİKSAR BELEDİYESİ EKİPLERİ SAHİP ÇIKTI

Haziran 27, 2018
YARALI KÖPEĞE NİKSAR BELEDİYESİ EKİPLERİ SAHİP ÇIKTI

Niksar’da Bahçelievler Mahallesinde boğazından yaralanmış bir vaziyette bulunan köpeğe, Niksar Belediyesi ekipleri sahip çıktı.

Niksar Bahçelievler Mahallesi sakinlerince boğazından yaralanmış bir köpek bulundu. Vatandaşların ihbarı ile bölgeye intikal eden Niksar Belediyesi Çevre ve Temizlik Müdürlüğü ekipleri yaralı hayvanı Sokak Köpekleri Müşahede ve Bakım Merkezi’ne getirerek tedavisini gerçekleştirdiler. Niksar Belediyesi Sokak Köpekleri Müşahede ve Bakım Merkezi Veterineri Eda Mercan tarafından yapılan müdahale ile tekrardan hayata döndürülen köpeğe “Pamuk” ismi konuldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar Belediyesi olarak sokak hayvanlarının gerekli tedavilerini yaparak tüm aşılarını ve küpeleme işlemlerini yaptıklarını söyledi. Bugüne kadar herhangi bir sebeple yaralanan sokak hayvanlarına belediye olarak sahip çıktıklarını da dile getiren Başkan Özcan, “Bunu gelenek haline getirdik. Bugüne kadar kaza geçirmiş ya da çeşitli nedenlerden dolayı yaralanmış yaklaşık 10 sokak hayvanını belediye ekiplerimiz alarak bakım merkezimize götürerek tedavi altına alınmasını sağlamış. Sonuç itibariyle can taşıyan her canlıya yardım elimizi uzatmamız gerektiği düşüncesi ile yapılan bu tür hizmetler için duyarlı vatandaşlarımızın 08506330660 numaralı belediyemize ait Beyaz Masadan bizlere ulaşmalarını istiyoruz” dedi.

“VETERİNERİMİZLE BİRLİKTE PROFOSYONEL OLARAK ÇALIŞIYORUZ”

Sokak Köpekleri Müşahede ve Bakım Merkezi hakkında bilgiler veren Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “Bölgenin en düzenli bakım merkezini kurmak adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Sokak hayvanlarımız için ayrıca bir projede gerçekleştirdik. Mevcut bakım merkezinin yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza yeni bir bakım merkezi kurulması için başvuruda bulunduk. Daha gelişmiş bir teknolojide olacak barınağımız bölgeye hitap edecek. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun. Ayrıca yıllardır veteriner sıkıntısı yaşıyor, dışarıdan veterinerlik hizmeti alıyorduk. Artık kendi bünyemize veterinerimizi katarak dostlarımızın muayene ve müdahalede bulunuyoruz”