KAMUOYUNA DUYURULUR

Haziran 28, 2018
KAMUOYUNA DUYURULUR

Hammadde fiyatları ve döviz kurlarındaki olağan dışı artışlara bağlı olarak maliyetlerimiz de yükseliş göstermiştir. Bir süredir fiyatlarımızı güncelleme gerekliliğinden kaçınmamıza rağmen tedarikçilerimizin fiyat artışlarını sürdürmeleri piyasa koşulları nedeniyle fiyatlarımızda güncelleme yapmamız kaçınılmaz hale gelmiştir.

2017 yılı Kasım ayında 2018 yılı maliyetlerimizi planlarken dolar kuru 3,60 hammadde fiyatları ise 1500 dolar civarında seyrederken, bu gün itibariyle dolar kuru 4,68 hammadde fiyatlar ise 2000 dolar civarında seyretmektedir.

Bayii sözleşmesi 16. Maddesinde “İşletme fiyat belirlemesi yapmakta tamamen serbesttir. İşletme yapacağı fiyat ayarlamaları ve fiyat geçişlerini 15 (Onbeş) gün önceden bayilerine yazılı veya elektronik posta ile bildirilecek olup, bayi bu fiyat ayarlamalarına kayıtsız şartsız uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder. “ maddesine istinaden, Belediye Meclisimizin 05.06.2018 tarih ve 18/73 sayılı kararı ile güncel fiyatlarımız Ayvaz İşletme Müdürlüğümüzce 22.06.2018 tarihi itibariyle uygulanmaya başlandığını kamuoyuna saygıyla sunarız.

NİKSAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI