NİKSAR TEK YÜREK

Temmuz 17, 2018
NİKSAR TEK YÜREK

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri kapsamında Niksar’da şehitleri anma programı gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yüzlerce vatandaş 15 Temmuz Demokrasi Meydanına koştu. Kapalı Spor Salonu önünde buluşan vatandaşlar Milli Birlik Yürüyüşünün ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar yürüdüler. Niksar Belediye Hizmet Binası önünde düzenlenen etkinliğe Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bursa Mehteran Takımı konseri ile başlayan program, Niksar İlçe Müftüğü tarafından tertiplenen program ile devam etti. Ayrıca programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yapmış olduğu konuşma sinevizyon vasıtasıyla canlı olarak takip edildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, hain darbe girişimi gecesinde Niksar olarak yek vücut olduklarını belirterek, bu birlikteliğin her yıl daha da arttığını söyledi. Darbe girişimi gecesinde selaların okutulması konusunda tüm illerden önce davrandıklarını belirten Belediye Başkanı Özdilek Özcan, omuz omuza hemşehrileri ile nöbet tuttuklarını belirtti. Başkan Özcan yaptığı açıklamada; “O karanlık gecede Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalına bağlandığı vakit tüm hemşehrilerimiz ile büyük bir mutluluk yaşadık. “Ben halkın üstünde bir güç tanımıyorum. Halkımızı meydanlara ve havalimanlarına davet ediyorum” cümlesiyle hemşehrilerimiz akın akın meydanları doldurdular. Bu meydanda bulunan herkes o gece evlerinden eşleri ve çocuklarıyla helalleşerek çıktı. Geri dönmeyi hiçbir zaman düşünmedik. Çünkü biz ölürsek şehidiz, kalırsak gazi olacağımızı hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ terör örgütüne seslenişini hatırlatan Başkan Özcan aynı şekilde seslenerek; Başaramayacaksınız! Milletimizi bölemeyeceksiniz, Bayrağımızı indiremeyeceksiniz, Ezanımızı susturamayacaksınız, Vatanımızı parçalayamayacaksınız, Devletimizi yıkamayacaksınız” dedi. Belediye Başkanı Özdilek Özcan sözlerinin sonunda yaptığı konuşmada; Hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde Niksar yine tek yürek. Bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ise birlik ve beraberliğin ne kadar güçlü olduğunu belirterek; “Bu millet 15 Temmuz gecesi ne kadar güçlü bir millet olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ali Canbolat tarafından 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Programa katılanlara ayrıca Hasan Çavuş tarafından tertiplenen yemekler ikram edildi.