9. CAHİT KÜLEBİ ŞİİR YARIŞMASI DEVAM EDİYOR

Temmuz 26, 2018
9. CAHİT KÜLEBİ ŞİİR YARIŞMASI DEVAM EDİYOR

Niksar Belediyesi – Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği işbirliği ile 2018 yılında Türk Edebiyatı’nın mümtaz şahsiyetlerinden Yurt Şairi Cahit Külebi anısına "Memleketimize Bakış" temalı "9. Cahit Külebi Şiir Yarışması" düzenleniyor. Yarışmaya son katılım tarihi 6 Ağustos 2018.

Yarışmada katılımcılardan dereceye girenlerden, birinci: 3000 TL, ikinci: 2000 TL üçüncü: 1000 TL, mansiyon (iki kişi): yarım altın, jüri özel ödülü: yarım altın ile ödüllendirilecek.

Yarışma Şartnamesi

1.Yarışmanın konusu, Yurt Şairi “Cahit Külebi’nin şiirlerinin ışığında “Memleket Sevgisi”dir.

2.Yarışmacılar en fazla bir şiirle yarışmaya katılabilirler.

3.Daha önce bu alanda yapılan ilk sekiz yarışmada dereceye girerek ödül alanlar bu yarışmaya katılamazlar.

4.Gönderilen şiirler daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış ve yayınlanmamış olmalı ve iki sayfayı geçmemelidir.

5.Eserler http://www.niksar.bel.tr/siiryarismasi adresinden gönderilecektir.

6.Yarışmaya son katılım tarihi 6 Ağustos 2018’dir.

7.Yarışma sonucu 24 Eylül 2018 tarihinde basında, ilgili kurum ve kuruluşların internet sitelerinde ilan edilecektir.

8.Ödüller, tarihi ilerde açıklanacak olan “Niksar Kültür Sanat ve Ceviz Festivali Etkinliklerinde” verilecektir.

JÜRİ

Prof. Dr. Nurullah Çetin Ankara Üniversitesi D.T.C.F. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi

Yahya Akengin Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı Başkanı

Özdilek Özcan Niksar Belediye Başkanı

Ali Külebi Strateji Uzmanı, Cahit Külebi’nin oğlu.

Mehmet Nuri Parmaksız İlesam Başkanı

Ayhan Nasuhbeyoğlu Şair-Emekli Vali