TOKİ BAŞVURULARI SONA ERİYOR

Eylül 06, 2018
TOKİ BAŞVURULARI SONA ERİYOR

Niksar’da yapımı devam eden 4. Etap TOKİ konutları için başvurular 7 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor.

Niksar'da emeklilerin talebi üzerine emeklilere yönelik yapılan 4. Etap TOKİ için 2017 yılında gerekli girişimlerde bulunulduğunu ve akabinde çalışmalara başlanıldığını aktaran Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, 4. Etap TOKİ için başvuruların 7 Eylül 2018 günü sona ereceğini bildirdi.
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan yaptığı açıklamada; “2017 yılında halkımızdan gördüğümüz talep neticesinde gerekli girişimlerde bulunarak 4. Etap TOKİ’leri ilçemize kazandırmıştık. Yapımı devam eden TOKİ konutlarımız için 27 Ağustos’ta başlayan başvurular 07 Eylül tarihinde son bulacaktır. Toplamda 306 daireden oluşan konutlarda 173’lük kısmı olan 2+1 dairelere sadece emekli olan hemşehrilerimiz faydalanacaktır. 3+1’lik kısmında ise toplamda 132 dairenin bulunduğu projeden ise tüm hemşehrilerimiz faydalanabilecekler. 3+1 dairelerde ayrıca Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınmaktadır. %40 Engelli hemşehrilerimiz ise konut sayısının %5’i kadar (3+1 konutlarda 7 adet ) kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. TOKİ başvuruları ve fiyatları hakkında bilgi almak isteyen hemşehrilerimiz Niksar Belediyesi Beyaz Masa görevlilerimizden veya TOKİ’nin internet sayfasından öğrenebilirler” dedi.
Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için Türkiye Halk Bankası A.Ş. Niksar Şubesine 2+1 konutları için 1000 TL, 3+1 konutları için 2000 TL yatırmaları gerekmektedir.
TOKİ Alt Gelir Grubu 2+1 konutların fiyatları 130 bin 267 TL'den başlarken taksitleri ise 636 TL'den başlıyor. 3+1 konut fiyatları ise 182 bin 631 TL’den başlarken taksitleri 1712 TL’den başlıyor.