NİKSAR'DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Eylül 19, 2018
NİKSAR'DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurt genelinde olduğu gibi Niksar’da da kutlandı.
Niksar Hükümet Konağı önünde gerçekleşen 19 Eylül Gaziler Günü töreni Kaymakam Vekili Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Belediye Başkanı Özdilek Özcan ve Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği temsilcisi Abdullah Lüleci tarafından Atatürk büstüne çelenklerin sunumu ile başladı.
Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Temsilcisi Abdullah Lüleci, Gaziler Günü'nün önemine değindi.
Abdullah Lüleci konuşmasında, gazilik unvanının Türk kahramanlığının, vatanseverliğinin ve fedakarlığının yaşayan destanı olduğunu belirterek; “Bugün gazilerimizle birlikte olmanın haklı gururlu ve onuru ile kurtuluş günlerinin heyecanı ve coşkusu ile bu büyük mutluluğu yaşıyor ayrıca en büyük gazimizin tarihi gururunu tekrar yaşatmış oluyoruz. İlk büyük millet meclisimize batılı devletlerin istila hareketlerine Sakarya Zaferi ile son veren Kurtuluş Savaşımızın kahraman lideri Ulu Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 97 yıl önce bugün, mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı tevcih edilmiştir, 24 ağustos 2003 yılında çıkan kanunla 19 Eylül gaziler günü olarak kutlanmaktadır. İçinde hatıra ve tarih yüklü 19 Eylül Gaziler günümüz milletimizin istiklali ve tarihi ile özdeşleşmiş olan kahraman gazilerimize, milletimize kutlu olsun. Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, gazi ise bu destanı yazan kahraman adıdır. Gerçek anlamda bu günlerde hatırladığımız şey; bu ülkeye kanları ile canları ile sahip çıkan şehitlerimize gazilerimize olan minnetimizin anılması kadar, bundan çıkardığımız dersler ile geleceğe bakarken ülkesi ve milleti uğruna kendini fedaya istekli ve azimli milyonları bulunan bir ülkenin sırtının yere gelmeyeceğidir. Gerçekten bir toplumu millet, toprağı da vatan yapan her zaman onur ve kıvanç duyduğumuz şehit gazilerimizdir. Bizler gücümüzü ve hızımızı Atatürk'ten ilke ve inkılaplarından milli tarihimizden ruhumuzda ki sönmez iman ateşinden ve gazilerimizin özgürlük meşalesinden alıyoruz. Şehitlerimiz şehit olmadan, gazilerimiz gazi olmadan tek amaçları, biliyorlardı esaret altında kalan ülkelerin bayrağı olmaz, ezanı olmaz, kuranı olmaz bilhassa namusu olmaz düşüncesiyle şehit oldular, gazi oldular. İstiklal harbinin kahramanlarını Kore Savaşının ve Kıbrıs mücadelesi ile güvenlik, 15 Temmuz gazilerinin saygı ve sevgi ile ebediyete intikal edenlerde rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz” dedi.
Törende, ayrıca öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine binaen şiirler okundu.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenin ardından program Kaymakamlık tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen öğle yemeği ile son buldu.