NİKSAR’DA HAYVANLAR UNUTULMADI

Ekim 04, 2018
NİKSAR’DA HAYVANLAR UNUTULMADI

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle, Niksar Belediyesince TOKİ Ulucan İlkokulu öğrencilerine seminer verildi.

Niksar Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle, TOKİ Ulucan İlkokulu öğrencilerine seminer verildi. Niksar Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı sorumlusu Veteriner Hekim Eda Mercan tarafından hayvan sevgisi ve koruma kültürü hakkında birinci sınıf öğrencilerine bilgiler verildi.

Düzenlenen seminerin ardından konuşma yapan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan; Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü. "Ağaç yaş iken eğilir" sözünden yola çıkarak TOKİ Ulucan İlkokulu birinci sınıf öğrencilerimize Belediyemiz Veteriner Hekimi Eda Mercan'ın sunumuyla hayvanları koruma konusunda bilgiler verdik. Ayrıca program sonrası çocuklarımıza kedi ve köpek mamaları vererek, hayvanları beslemeleri konusunda bilinçlendirdik. Rabbimizin bizlere emaneti olan dostlarımızı korumak adına belediyemizce güzel çalışmalar yapmaktayız. Geçici Hayvan Barınağımızda yüze yakın hayvanımızın bakımını düzenli olarak yaparak gereken tedavilerini istihdam ettiğimiz veteriner hekimimizle gerçekleştiriyoruz. Tüm halkımızı hayvanlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Konuşmalarından ardından hayvanların beslenmesini kültürünü öğrencilere aşılamak adına kedi ve köpek maması dağıtıldı.