NİKSAR’DAN BARIŞ PINARI HAREKATINA TAM DESTEK

Ekim 21, 2019
NİKSAR’DAN BARIŞ PINARI HAREKATINA TAM DESTEK

Niksar Belediye Meclisi,Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla gerçekleştirdikleri 'Barış Pınarı Harekâtı'na destek olmak üzere toplandı.
Meclisin olağanüstü toplantısı Belediye Başkanı Özdilek Özcan başkanlığında gerçekleştirildi.Tüm Meclis Üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda birlik,beraberlik mesajı verildi.
Fırat'ın doğusunda terör örgütlerinin varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, barış koridoru tesis etmek için,Barış Pınarı Harekatı’nı başlatan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize destek bildirisi okunarak Niksar Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.
Meclisteki tüm partilerin meclis üyelerine milli duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Özdilek Özcan,’Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan kahraman askerlerimize Rabbim güç kuvvet versin.Ayaklarını taşa değdirmesin.Ayrıca Vatanımızın güvenliği ve milletimizin huzuru için şehit olan kahraman askerlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. ‘dedi.
Alınan karar şu şekilde; “Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.
Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.
Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.
Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk milletinin güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.
Bu çerçevede, Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz”