NİKSAR'DA 'SERA AKADEMİSİ' KURULUYOR

Ekim 23, 2019
NİKSAR'DA 'SERA AKADEMİSİ' KURULUYOR

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, 2020 yılında DOKAP desteğiyle 576 metrekare alanda 'sera akademisi' kurulacağını açıkladı.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan seçim beyannamesinde bulunan Sera Akademi için çalışmaların başladığını bildirdi. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na (DOKAP) hazırladıkları projenin 2020 yatırım programına alındığını belirten Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, 1 milyon TL’yi bulan akademinin tüm maliyetlerini DOKAP’tan karşılayacaklarını söyledi.

“TÜM MALİYETLERİ DOKAP’TAN KARŞILANACAK”

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan konuyla alakalı yaptığı açıklamada; Ülkemizin en güzel iklimine sahip olan ilçemizde seracılığın artması adına geliştirdiğimiz “Sera Akademi” projemizi gerçekleştiriyoruz. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na (DOKAP) sunduğumuz proje kabul edilerek, 2020 yatırım programına aldırdık.

Yeni yılda içerisinde dört adet tam donanımlı polikarbon sera ve eğitim binası ile toplamda 576 m2 alanda kurulacak akademinin maliyete 1 milyon TL’dir.

Kuracağımız akademide üniversitemizden destek alarak bilinçli üreticiler eğiteceğiz.

Yüzde yüz hibe ile gerçekleştireceğimiz Sera Akademi projemiz ilçemize hayırlı olsun” dedi.