DANİŞMENDLİ TORUNLARINDAN, BARIŞ PINARI HAREKATI’NA SU DESTEĞİ​

Ekim 26, 2019
DANİŞMENDLİ TORUNLARINDAN, BARIŞ PINARI HAREKATI’NA SU DESTEĞİ​

Niksar Belediyesi organizesinde, Türkiye´nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatını desteklemek amacıyla bir tır su gönderildi.
Niksar Çilhane Meydanında düzenlenen programa Niksar Kaymakamı İlhami Doğan, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Köklüce Jandarma Tabur Komutanı Halil Keskin, Niksar Belediyesi Meclis Üyeleri, kurum ve kuruluş müdürleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda açılış konuşması yapan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar’ın her zaman devletine ve milletine aşık bir ilçe olduğu belirterek; “Niksar’ımızın geçmişini tanıyan ve bilenler ne kadar kadirşinas olduğunu, devletine ve milletine ne kadar aşık insanlardan oluştuğunu bilir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi Tokat direnişin başkenti bir şehirdir. Bu direniş nerden geliyor diye soracak olursanız; İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesi üzerine Tokat'taki ilk miting 20 Haziran 1920 tarihinde binlerce kişinin katılımıyla Niksar'da yapmıştır. Biz işte böyle bir ecdadın torunlarız. Niksar’dan çıkan bu ses tüm ülkeye yayılmış ve direnişin simgesi olmuştur. Bizlerde dedelerimizin izinden giderek, her zaman devletimize, milletimize ve Mehmetçiğimize sahip çıktık. Takip ettiğiniz üzere Suriye’de kurulmak istenen terör devletine engel olmak, ülkemizin birliğini ve beraberliğini korumak amacıyla Suriye’ye birçok operasyon gerçekleştirildi. Son olarak Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle Barış Pınarı Harekatına başlanmıştı. Ordumuz sekiz günlük operasyon ile 32 kilometrelik alanı teröristlerden temizlemişlerdir. Dünya böyle bir operasyonda nasıl başarılı olduğumuzun şaşkınlığını üzerlerinden atamadılar. Elhamdülillah hem saha da hem de masa da kazandık. Şu anda bölgemizde terörden temizlenmiş bölgede çalışmalarını sürdüren yiğitlerimiz bulunuyor” dedi.
“NİKSAR’IN ÖZ MALI AYVAZ SUYUMUZU MEHMETÇİKLERİMİZE GÖNDERİYORUZ”
Niksar Ayvaz Suyunun Niksarlının öz malı olduğunu belirten Başkan Özcan; “Askerlerimize bir nebze de destek olmak amacıyla Niksar’lının öz malı olan ayvaz suyumuzu dualarla gönderiyoruz. Elhamdülillah devletimizde, ordumuzda güçlü. Göndereceğimiz bu tır onlara Niksar’dan güçlü bir destek olduğunu hissetmeleri içindir. Ayvaz Suyumuz tüm güvenlik güçlerimize şifa olsun. Rabbim ayaklarına taş dokundurmasın” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Niksar Kaymakamı İlhami Doğan ise yaptığı konuşmada, Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu tüm dünyaya tekrardan hatırlattığı belirterek, Niksar halkının her zaman Mehmetçiğin yanında olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İsa Solmaz’ın duasıyla destek tırı uğurlandı.