KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI NADİR ALPARSLAN, NİKSAR’I ZİYARET ETTİ

Kasım 02, 2019
KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI NADİR ALPARSLAN, NİKSAR’I ZİYARET ETTİ

Niksar’ı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Niksar ilçe ziyaretinde Bakan Yardımcısı Alparslan’ı, Niksar Kaymakamı İlhami Doğan, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Yılmaz karşıladı.

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, AK Parti Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ak Parti İl Başkanı Metin Polat ile beraber Niksar Belediyesini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Alparslan, bir süre belediye konağında sohbet ederek ilçe hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra tarihi Niksar Kalesine geçen Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan beraberindeki burada öğle yemeği yedikten sonra kalede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bakan Yardımcısı Alparslan ve beraberindekiler Ulu Camii ile Roma Arsenal’i ziyaret ve incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Tokat ve ilçelerinin tarihi ve turistik bölgelerinin bir bütün olarak çok kıymetli olduğunu belirterek; “Dün Tokat’ımızda, bugün ise Niksar’ımız da güzel temaslarda bulunduk. Niksar ilçemiz tarih olarak çok gerilere dayanan bir geçmişe sahip. Danişmendlilerin Başkenti olan Niksar’da değerli belediye başkanımız Özdilek Özcan Bey güzel çalışmalar gerçekleştirmiş. Kendilerini kutluyorum. Ayrıca bizden ettiği talepleri yerinde inceledik. İnşallah Niksar kalemiz başta olmak üzere çok sayıda eserimizi ayağa kaldırmak için çalışmalara başlayacağız. Niksar ziyaretimizi gerçekleştirmemize vesile olan Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt beye ve misafirperverliğini bizden esirgemeyen Niksar halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise yaptığı konuşmada, Niksar kalesini ayağa kaldırmak için hazırladıkları dosyayı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a sunduklarını belirterek; “İlçemizde ecdat yadigarı eserleri ayağa kaldırmak için gerekli çalışmalarımızı yapmıştık. Tokat Milletvekilimiz sayın Yusuf Beyazıt’ın büyük katkılarıyla Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ı ilçemize davet etmiştik. Sağolsunlar kendileride bu talebimizi kırmayarak ilçemize teşrif ettiler. Kendilerine ilçemizle alakalı Kültür ve Turizm Bakanlığı eliyle yapılması gereken konuları dosya halinde sunduk. Önceliğimiz Niksar Kalemizin restorasyonunun yapılmasıdır. Niksar Kalemizde Bakan Yardımcımızı gezdirerek, taleplerimizi söyledik. Ayrıca Ulu Camii karşısında bulunan dış kapı surları ile Roma Arsenali’nin restore edilerek ilçe turizmine kazandırılmasını talep ettik. Bakan Yardımcımız bu konularda gereken desteği bize sunacağının sözünü verdi. Kendilerine ve beraberinde ilçemizi ziyaret eden Valimize, Milletvekillerimize, Tokat Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclisi Başkanımıza, Ak Parti Tokat İl Başkanımıza ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.