NİKSAR’IN GÜNDEM KONULARI MASAYA YATIRILDI

Kasım 13, 2019
NİKSAR’IN GÜNDEM KONULARI MASAYA YATIRILDI

Niksar Kent Konseyi tarafından geniş bir katılımla Niksar gündeminde olan konuları hakkında toplantı gerçekleştirdi.
Niksar Belediyesi Kent Park tesisinde düzenlenen istişare toplantısına, İlçe Kaymakamı İlhami Doğan, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Belde Belediye Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile STK Temsilcileri katıldılar.
Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Aybak moderatörlüğün de gerçekleşen toplantı; “Yeni Hükümet ve Emniyet Binasının yeri nere olmalı?” konusunun tartışılmasıyla başladı. Ayrıca toplantıda; Niksar Ayvaz İşletmesi’nin kiraya verilmesi, Sulugöl Göleti, yeni otogar, Ceviz ve Lavanta yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, Kaynar HES ve gündem dışı konular tartışmaya açıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Niksar Kaymakamı İlhami Doğan, 2020 yılı yatırım programına alınan Hükümet Konağı için en uygun alanın mevcut otogar alanı olacağı konusunda görüş bildirdi. Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise yaptığı konuşmada; İlçe Kaymakamı İlhami Doğan ile aynı fikirde olduğunu belirterek; “Milletvekillerimizin İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu ziyaretinde arz ettikleri iki konu olan Hükümet ve Emniyet Binaları konusunda gerekli sözü almışlardı. Bu binaların 2020 yatırım programına alınması İçin hızlı bir çalışma yürütmemiz gerekiyordu. Bizlerde mevcut alanlarda yaptığımız çalışmaların en verimlisi olan Otogar alanına Hükümet Konağı yapılmasını uygun bulduk. Buraya hazırlanacak güzel bir proje ile güzel bir meydan, altında otoparkı ile bir proje gerçekleştirilmesini hedefliyoruz” dedi.
“AYVAZ İŞLETMESİ’Nİ SATMIYORUZ, SADECE KİRALAMA YÖNTEMİNE BAŞVURDUK”
Toplantının bir diğer gündem maddesi olan Ayvaz Su İşletmesinin 25 yıllığına kiralanması konusuydu. Bu durumun çarpıtıldığını belirten Başkan Özcan; “Geçtiğimiz günlerde Ayvaz İşletmesini 25 yıllığına kiralamak İçin meclisimizden karar aldık. Bu kararın ardından bazı kişiler bu kararla alakalı siyaset yapmaya başladılar. Suyu satacağımızı söyleyerek insanları yanılttılar. Tekrar söylüyorum. Ayvaz Su İşletmesini satmak adına bir çalışmamız yok. Böyle bir karar benim değil, meclisin vereceği bir karar. Bizler suyumuzun daha iyi yerlere gelmesi için yatırımın şart olduğunu savunuyoruz. Bunun içinde işletmeye 25 milyon lira yatırım gerekiyor. Bizim bu yatırımı yapma şansımız yok. Bizim 25 mahallemiz var. Bu mahallelerimizin sorunlarına yoğunlaşmak, asli görevlerimizi yerine getirmek istiyoruz. Birileri çıkıyor, geçmişte yaşananlar ne çabuk unutuldu diyor. Biz hiçbir şeyi unutmadık. Bu bağlamda bir sözleşme ve şartname hazırladık. Hazırladığımız bu sözleşmeyi tüm meclis üyelerimizle paylaştık. Ayvaz işletmemiz üzerinden yapılan siyaseti kabul etmiyorum. Bizler suyumuzun daha iyi yerlerde olması gayret gösteriyoruz” dedi.
“KAYNAR HES’İN TAKİPÇİSİYİZ VE MEVCUT PROJESİ HAKKINDA UZMANLARLA GÖRÜŞÜYORUZ”
Kaynar Hes projesi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, hemşehrilerinin istemediği hiç bir çalışmaya izin vermeyeceklerini belirterek; “Kaynar Hes ile alakalı gündemde çok kirli bilgi var. Bizler bu konuyla alakadar olmak İçin uzmanlarla görüşüyoruz. Mevcut projeyi alarak, bu konuda uzman bir büyüğümüze teslim ettik. İnşallah bu konuda gerekli incelemeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Bizler burada bulunan mevcut suyun içme suyu olarak Gülbayır ve Niksar’ı beslemesini istiyoruz. Çünkü elimizde ki verilere göre 2032 yılında bir çok kaynak çekilmeye başlayacak. Artık ilçemizin 50 yıllık planlarını yapmamız gerekiyor” dedi.
Yaklaşık üç saat süren toplantının ardından bir sonraki toplantının 10 Aralık 2019 günü “Tarım” üzerine yapılması kararlaştırıldı.