1000 YILLIK GAZİ MESCİDİ NİKSAR’DA YENİDEN HAYAT BULACAK

Ocak 22, 2020
1000 YILLIK GAZİ MESCİDİ NİKSAR’DA YENİDEN HAYAT BULACAK

Niksar Kalesi içerisinde yer alan, mimari olarak Danişmend’li Dönemi Gazi Mescidi, Niksar Belediyesince kamulaştırıldı.

Konuyla alakalı açıklama yapan Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “Niksar Kalesi içerisinde yer alan, mimari olarak Danişmend’li Dönemi ata yadigârı Gazi Mescidi ve Müştemilatının kamulaştırmasını gerçekleştirdik.

Özel mülkiyet olan ve ahır olarak kullanılan 1000 Yıllık Gazi Mescidi ve Müştemilatı, yapmış olduğumuz hukuksal mücadelesi sonunda kamulaştırılmasını sağladık. Bununla birlikte bu eserin yeniden hayat bulması için projelendirme çalışmasını gerçekleştirerek, tarihine uygun bir şekilde restore edilmesi için görüşmelerimiz sürmektedir.

Atalarımızın bizlere emaneti olan tarihimizi en iyi şekilde muhafaza etmek bizlerin en asli görevidir. Bu eserleri bizlere bırakan ecdadımızı rahmetle anıyorum” dedi.