BAŞKAN ÖZCAN; “NİKSAR TARIMI EĞİTİMLE DAHA DA YÜKSELECEK”

Kasım 14, 2020
BAŞKAN ÖZCAN; “NİKSAR TARIMI EĞİTİMLE DAHA DA YÜKSELECEK”

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Sera Akademi projesiyle birlikte tarımda yükselişe geçeceklerini söyledi.
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, sera akademi projesi kapsamında yapımı tamamlanmak üzere olan eğitim binasında incelemelerde bulundu. Niksar’da seracılığı yaygınlaştırmayı planladıklarını belirten Başkan Özcan yaptığı açıklamada; “Ülkemizin en güzel iklimine sahip olan ilçemizde seracılığın yaygınlaşması adına geliştirdiğimiz “Sera Akademi” projemiz kapsamında ince detayları devam eden eğitim binasında incelemelerde bulunduk. Binamız büyük ölçüde tamamlandı. Yakında çevre düzenlemesi ile seramızın kurulumunu gerçekleştireceğiz. Proje ile; Dört adet tam donanımlı polikarbon sera ve eğitim binası ile toplamda 576 m2 alanda kurulacak akademinin maliyete 1 milyon TL’dir. Kuracağımız akademide üniversitemizden destek alarak bilinçli üreticiler yetiştireceğiz. Bununla birlikte ise ilçemizde üretim konusunda bir yükseliş bekliyoruz. Sera Akademi projemiz ilçemize hayırlı olsun” diyerek sözlerini noktaladı.