“KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR”

Kasım 24, 2020
“KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR”

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Danişmend Gazi Aşevinde incelemelerde bulundu. Başkan Özcan burada yaptığı açıklamada; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.); “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” sözünü rehber edinerek aşevimizde hemşehrilerimize hizmet veriyoruz” dedi.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Danişmend Gazi Aşevi vasıtasıyla yaklaşık 120 aileye sıcak yemek ulaştırdıklarını söyledi. Kendi dönemlerinde evlerinden çıkamayacak durumda olan hasta ve yaşlı vatandaşlara evde yemek hizmeti verdiklerini söyleyen Başkan Özcan açıklamasının devamında şunları söyledi; “Danişmend Gazi Aşevimiz geçmiş dönem belediye başkanlarımızdan Ahmet Duran Ünverdi döneminde hizmete başlamıştı. Bizlerde bu hizmeti geliştirerek daha kapsamlı bir hale getirdik. Biz paylaşmayı seven bir milletiz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.); “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” sözünü rehber edinerek bu hizmeti veriyoruz. Burada ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize mevsim sebzelerimizden günlük sıcak yemek ikram ediyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı aşevimizde altı personelimiz bulunmakta. Buradan bizzat kendileri gelerek yemeklerini alan ailelerimiz var. Bir kısmını da bizler evlere servis yapıyoruz. Bizim başlattığımız “Evde Yemek” hizmeti ile evlerinden çıkamayacak durumda olan 128 hemşehrimiz yani 75 ailemize sıcak yemeklerini bizler ulaştırıyoruz. Bunun dışında 121 hemşehrimiz aşevimize gelerek yemeklerini kendileri alıyor. Bununla birlikte aşevimizden sadece ekmek alan 39 hemşehrimiz bulunmaktadır. Aşevimiz toplamda yaklaşık 120 aileye hizmet veriyor. Pandemi süreci başladığında dışarı çıkamayan, Niksar’da evlatları olmayan aileler var. Kaymakamlığımız ve İlçe Sağlık Gurup Başkanlığımız ile koordine sağlayarak belirlenen ailelerimize de bu süreçte yemek götürüyoruz. Geçtiğimiz dönemde aşevimizi hijyen ve kullanım şartlarına uygun yeniden modernize ettik. Aşevimizdeki bütün gıdalarımızı bizler tedarik ediyoruz” dedi.

“BİZLERİ BAŞARILI KILAN HEMŞEHRİLERİMİZİN DUASIDIR”

Hayırsever vatandaşların katkılarıyla gönül köprüsü kurduklarını belirten Başkan Özcan; “Bunun dışında hayırsever vatandaşlarımız aşevimizi hayır köprüsü olarak görüyorlar. İster Niksar’da yaşasın veya dışarıda yaşasın birçok konuda yardımda bulunuyorlar. Onların aşevimize sağladığı yardımları bizlerde sıcak yemek olarak hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Özellikle kurban bayramlarında kestikleri kurbanları aşevimize bağışlayan veya bizlere vekalet veren hemşehrilerimiz var. Bizler onların adına kurbanlarını mezbahanemizde keserek, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize sıcak yemek olarak ulaştırıyoruz. Bu da bir hayır ve gönül köprüsü kurmamıza vesile oluyor. Bizler burada verdiğimiz hizmetten çok mutlu oluyoruz. Tüm hemşehrilerimizin dualarını alıyoruz. Biz gayret ve mücadele ederiz, bizleri işlerimizde başarılı kılan hemşehrilerimizin duasıdır. Dinimiz, töremiz ve inancımız bize bunu ifade ediyor. Bu doğrultuda hemşehrilerimizin her zaman yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Ben bu süreçte bizlere yardımlarıyla destek olan Niksarlı hemşehrilerimize ve burada halkımıza güler yüzlü hizmeti sunan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul eylesin” diyerek sözlerini sonlandırdı.