KENT KONSEYİ “MADEN” GÜNDEMİ İLE TOPLANDI

Kasım 25, 2020
KENT KONSEYİ “MADEN” GÜNDEMİ İLE TOPLANDI

Niksar Kent Konseyi, ilçede bakır madeni arama konusu gündemiyle toplandı. Toplantıda konuşan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “Hiçbir siyasi ve politik malzeme üretilmesine ve bilgi kirliliğine maal vermeden, birlik ve beraberlik içerisinde bu konuya en iyi çözümü bulacağımız kanaatindeyim” dedi.

Niksar Kent Konseyi, son günlerde gündemde olan ve ilçemiz Gürçeşme ve Gökçeli Kasabaları, Tepeyatak, Beyçayırı, Oluklu, Eryaba, Bayraktepe, Budaklı, Sarıyazı ve Dalkaya köylerini kapsayan alanlarda bakır madeni aranması konusuyla alakalı gündemde toplandı.

Toplantıda konuşma yapan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “Hiçbir siyasi ve politik malzeme üretilmesine ve bilgi kirliliğine maal vermeden, birlik ve beraberlik içerisinde bu konuya en iyi çözümü bulacağımız kanaatindeyim” diyerek Niksar’ın aleyhine yapılacak her türlü çalışmanın karşısında olduklarını, lehine olan her çalışmanın da destekçisi olacakları sözünü yineledi. Başkan Özcan konuşmasının devamında; Niksar Kent Konseyi Başkanımız Suat Boynudelik’in organizesinde son günlerde gündemde olan ve ilçemiz Gürçeşme ve Gökçeli Kasabaları, Tepeyatak, Beyçayırı, Oluklu, Eryaba, Bayraktepe, Budaklı, Sarıyazı ve Dalkaya köylerini kapsayan alanlarda bakır madeni aranması konusuyla alakalı bir araya geldik. Geçtiğimiz günlerde yaptığım açıklamamda da belirttiğim gibi Niksar’ın aleyhine olan her türlü çalışmanın karşısında, lehine olan herşeyinde destekçisiyiz. Hiçbir siyasi ve politik malzeme üretilmesine ve bilgi kirliliğine maal vermeden, birlik ve beraberlik içerisinde bu konuya en iyi çözümü bulacağımız kanaatindeyim. Niksar’da veya ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşayan Niksarlı hemşehrimizin bilmesini istiyorum ki; Konuyu enine boyuna konuşarak, gereken adım ne ise bunu hep birlikte ortak akılla karar verip atacağız. Bu vesileyle toplantıyı düzenleyen Kent Konseyimize ve toplantıya katılım sağlayan tüm katılımcılara hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan’ın konuşmasının ardından Niksar Belediyesi Etüt Proje Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Danişmend Hüseyin Şahin, bakır madeni arama süreci anlatan sunumla katılımcılara bilgiler verdi. Toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar maden konusunda kaygılarını anlattıkları konuşmanın ardından toplantıda maden konusunun araştırılması için bir heyet kurulması kararlaştırıldı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak toplantı ile bu heyette olacak kişilerin belirlenmesi bekleniyor.