BAŞKAN ÖZCAN, MAHALLE BULUŞMALARINA YENİDEN BAŞLADI

Ekim 27, 2021
BAŞKAN ÖZCAN, MAHALLE BULUŞMALARINA YENİDEN BAŞLADI

Pandemi sürecinde ara verilen mahalle ziyaretleri ve vatandaş buluşmalarına yeniden başlayan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, ilk ziyaretini Ayvaz Mahallesine yaparak, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Vatandaşların tüm taleplerinin doğru değerlendirilerek eksiksiz karşılanması amacıyla 2019 yerel seçimlerinin hemen ardından başlatılan mahalle buluşmalarına pandemi nedeniyle ara verilmişti. Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar’da aşılanma oranlarının %75’in üstüne çıkmasıyla ilk ziyaretini Ayvaz Mahallesine yaparak, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Ayvaz Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ergüden ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Özdilek Özcan, mahalle sakinlerinin sorunlarını tek tek dinleyerek sorunları yerinde inceledi. Devam eden Entegre Su Projesi hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiren Başkan Özcan; Niksar Belediyesi Kanalizasyon Şebekesi Tatbikat Projesi 2003 yılında İller Bankası tarafından yaptırılmıştır. Proje kapsamında tüm kanalizasyon şebekesi, kollektör hatları ve atık su arıtma tesisi (AAT) planlanmıştır. Ancak, Belediye'nin bütçesi tüm yatırımı gerçekleştirmeye yeterli olmadığı için sadece kollektör hattının bir kısmı 2006-2007 yıllarında yapılmıştır. Kanalizasyon sistemi şehirleşmeye paralel olarak Niksar Belediyesince yapılsa da mevcut sistemin eski olması yeni yapılan hatları uyumsuzluğu ve teknik yeterlilikten yoksun olması nedeniyle sürekli arıza vermektedir.

YAPILAN ÇALIŞMALARIN ÖZETİ ve TAMAMLANMA TAKVİMİ

1.NİKSAR SU VE ATIK SU PROJESİ

1.İşe Başlama Tarihi: 15 Mayıs 2020

2.İşin Süresi: 730 gün

3.İşin Bitim Tarihi: 15 Mayıs 2022

4.Süre Uzatımı: Süre uzatımı olmayacaktır.

5.Bugüne Kadar Geçen Süre Yüzdesi: 71%

6.Programa Göre Genel İlerleme: 80%

7.Sözleşme Bedeli: 11.118.135 Avro

İŞİN KAPSAMINDA YAPILACAKLAR:

2.55 km İsale Hattı

Branşman, Klor Dozaj odaları yapımı ve montajı,

2 adet Su alma yapısı inşaatı

3 adet toplama odası yapımı

4 adet yeni su deposu inşaatı ve montajı,

3 adet eski su deposunun rehabilitasyonu,

2 adet yeni su pompa istasyonu (Ağpınar) ve 6,5 km terfi hattı,

1 adet su pompa istasyonu rehabilitasyonu (Ayvaz)

Su temini sistemi için 725 m Servis yollarının yapımı,

963 m'lik dere geçişinin yapımı,

15 m otoyol yatay sondajı yapımı,

Askıda 300 m dere ve kanal geçişi yapılması,

Su dağıtım şebekesi otomasyonunun kurulması,

Su temin sisteminin hali hazır çizimlerinin yapılması

85 km kanalizasyon hattı inşaatı,

32 km atık su ev bağlantı boruları ve 4518 parsel bacaları yapımı,

2259 adet baca inşaatı,

Atık su pompalama istasyonu ve 2,1 km şebeke ve ilgili yapıların inşaatı ve montajı,

370 m dere geçiş yapısının inşası

2 yeni su terfi istasyonu için otomasyon sistemi kurulumu

Özetle yapılan imalatın büyüklüğü ve çeşitliliği nedeniyle Şehrin birçok alanında ana güzergâhlar olmak üzere çalışma devam etmektedir. Bu durum şehrin yaşam kalitesini bozulan yollar nedeniyle bozmaktadır. Teknik olarak ana hatların geçişleri tamamlandıktan sonra parsel bacalarının konması ve arkasından ihale kapsamında olmayan ev bağlantılarının yapılması süreçleri izlenmektedir. Yapılan alanların tamir öncesi sıkışması teknik bir gereklilik olup ev bağlantıların yapılmasından sonra tamir planlaması yapılmaktadır.   Bu durum kanalizasyon hatlarından sonra aynı bölgede tekrar çalışmaların yapılmasını beraberinde getirmektedir. Başta ana yollar olmak üzere bozulan asfalt yolların ve mahallelerimizdeki parke yolların İçme suyu şebeke proje yapımına kadar tamir ve bakımları devam etmektedir” dedi.