CUMHURİYETİMİZ 98 YAŞINDA

Ekim 29, 2021
CUMHURİYETİMİZ 98 YAŞINDA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi Niksar'da da kutlandı.
Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından Niksar Ahmet Altıkulaç Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Niksar Kaymakamı İlhami Doğan ve Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Niksar Kaymakamı İlhami Doğan Cumhuriyet'in 98. yılına kavuşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bize yurt eden, yurt olmasında emek veren, kan döken, ter döken tüm geçmişlerimizi şükranla minnetle yad ediyorum, hepsinden Allah razı olsun. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Kaymakam Doğan'ın konuşmasının ardından törende günün anlam ve önemini belirten şiirler ve kompozisyonlar okundu.
Sivas halk oyunları ekibi gösterisi ve müzik dinletisinin ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Kutlama programı resmigeçit töreninin ardından sona erdi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına kaymakam İlhami Doğan, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Cumhuriyet Savcısı Ali Ünal, Tokat Köklüce Komando Tabur Komutanı Jandarma Yarbay Erdal Özkoroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan İnce, İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Saçkan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, vatandaşlar öğretmen ve öğrenciler katıldı.