GÜREŞİN KALBİ NİKSAR’DA ATTI

Haziran 07, 2022
GÜREŞİN KALBİ NİKSAR’DA ATTI
Niksar’da 4. Geleneksel Ahi Pehlivan Büyük Karakucak Güreşleri Festivalinde pehlivanlar er meydanında ter döktü.
Niksar Belediyesince her yıl tertiplenen Geleneksel Ahi Pehlivan Büyük Karakucak Güreşleri Festivali bu yıl 4.si düzenlendi. Çamiçi Yaylası Er meydanında yapılan Karakucak Güreşlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Türkiye'nin önde gelen başpehlivanları; Recep Kara, Şaban Yılmaz, Fatih Atlı, Onur Balcı, Özkan Yılmaz, Rıza Yıldırım, Serhat Gökmen, Abdullah Güngör, Salih Erinç, Fazlı Eryılmaz ve Erhan Yaylacı gibi 1200 şampiyon güreşçi, er meydanında ter döktü.
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan yaptığı açılış konuşmasında; “İki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle tüm organizasyonlarımıza ara vermiştik. İki yılın ardından böylesine güzel bir organizasyonda kıymetli hemşehrilerimizle bir araya gelmekten çok mutluyum. Ülkemizin yaklaşık 40 ilinden toplamda 1200 güreşçimizin yer aldığı etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Mayasında güreş gönlünde yiğitlik olan Niksar'ımızdan bugüne kadar Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkmıştır. Bu konuda Niksar Belediyespor Güreş Takımımız marifetiyle yeni güreşçiler yetiştiriyoruz. Ülkemiz için yeni güreşçiler kazandırmayı hedefliyoruz. Programımıza katılan tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan ise yaptığı konuşmada etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, güreşlere katılacak sporculara başarılar diledi.
Konuşmaların ardından tüm boylarda güreş müsabakaları başladı. 4. Geleneksel Ahi Pehlivan Büyük Karakucak Güreşleri Festivalinde Baş Pehlivanı Rıza Yıldırım oldu. Serhat Elvan 2., Recep Kara ise 3. olurken yapılan Güreş ağalığı seçimini önceki iki yılda olduğu gibi bu yılda Hasime Şahin kazandı.
Çamiçi Yaylasında gerçekleştirilen etkinliklere ev sahibi Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ın yanı sıra Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Tokat İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, Serenli Belediye Başkanı Nurettin Keleş, Ak Parti İlçe Başkan vekili Akif Karataş, MHP İlçe Başkanı Azmi Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Zafer Başar, ilçe protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.