Tokat Niksar Merkez İçmesuyu Şebekesi Projesi Yapım İşi İhalesiyle Alakalı Gelen Sorular ve Cevapları

7 Nisan 2023

NİKSAR-W1 referans numaralı Tokat -Niksar İçmesuyu Şebekesi Projesi Yapım İşi

SIRA NO SORU CEVAP
1. Branşman tip projesinde kolye priz sistemi gösterilmektedir. Ancak bu uygulama düktil borulardan branşman sağlayıcılarda olmaktadır. Onun yerine yine projesinde olan ''Servis Te'' kullanılmaktadır. Kolye priz sisteminin kullanılmasının mecburi olup olmadığını teyit eder misiniz? Kolye Priz sistemi kullanılması mecburidir.
2. Branşman tip projesinde ''istenilmesi halinde vanalı servis Te '' kullanılacağı belirtilmektedir. Her iki Servis Te arasında kayda değer fiyat farkı olduğu için ve daha sağlıklı teklif verebilmek adına  kaç adet Vanalı Servis Te kullanılacağı açıklarmısınız? Vanalı Servis Te kullanılmayacaktır.
3. Birim Fiyat tariflerinde ''Yıkılan yollar ve kaldırımlar iş bitiminde Yüklenici tarafından eski haline getirilecektir.''denilmektedir.Asfalt ve parke yolların Belediye tarafından yapılacağı  için bu iş kalemini ilgili birim fiyata dahil edilmesi gerekir mi? Ayrıca bordür taşları da tekrar yenilenecek midir? Asfalt ve parke yollar Belediye tarafından değil, Müteahhit tarafından eski haline getirilecektir. Birim Fiyat tarifinde belirtildiği gibi imalat yapılan her yerde kaplama eski haline getirilecektir.
4. Şebeke düğüm nokta detayları projesinde belirtilen 1. Kademe ve 2.Kademe hatları ait boru bedeli sadece 1. Kademe ek parçalar mı ilave edilecektir? Sadece 1. kademe ek parçalar ilave edilecektir.
5. Belediyenize ait hafriyat döküm yeri var mıdır? Varsa döküm bedeli kaç TL/ton 'dur? Var. Kamyon seferi başına 500 TL tahsil edilecektir.
6. Parke taş kalınlığı kaç cm olacaktır? Kilitli parke taşları 10 cm kalınlığında olacaktır.
7. Tip proje KNL-TP-30 da sfero döküm kapak verilmiştir.Bunun yerine aynı dayanım sınıfında CTP kapak kullanılması mümkün müdür?  Mümkün değildir. Projesine uygun olarak sfero döküm kullanılmalıdır.
8. Bölüm III 'te (Değerlendirme ve Yeterlilik Kriteri) belirtildiği gibi, ''söz konusu sözleşmenin veya sözleşmelerin inşaata yönelik toplam nakit akış talepleri karşılamak üzere temin edilebilecek likit aktifler, hacizsiz maddi duran varlıklar, kredi hatları ve diğer mali imkanlar gibi öngörülen finansman kaynaklarını ,cari taahütler düşülmüş şekilde  belirtiniz.''denilmektedir.Ancak sadece bu iş kapsamında alınmış bir banka referans mektubu olması durumunda yine de mevcut devam eden işlerin kalan taahhütlerin toplamı +ihalede istenilen referans limiti (2.000.000 $) kadar mı mektup hazırlanması gerekecektir?

Evet

DİĞER DUYURULAR